Bussirajal näeb sageli elektriautosid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita tee bussirada on hakanud meeldima elektriautode juhtidele.
Pirita tee bussirada on hakanud meeldima elektriautode juhtidele. Foto: Postimees.ee lugeja

Viimase nädala jooksul on üks elektriauto vähemalt kaks korda bussirajal Piritalt linna sõitnud.


Kolmandal korral nägi tunnistaja küll elektriautot bussirajal sõitmas, kuid ei suutnud kindlaks teha selle numbrit.

Tallinna transpordiametist öeldi Postimehele, et fotole püütud elektriauto on Tallinna Lastekodu Maarjamäe keskuse kasutuses. «Asjaolude selgitamisel ilmnes, et elektriauto kasutas ühissõidukite sõidurada, sest toimetas haiget lastekodu last, kelle tervislik seisund oli järsult halvenenud, meditsiinilisse abisse,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Ta selgitas, et elektriautoga ühissõiduki raja kasutamine ei ole üldjuhul lubatud. «Samas võib aga olla ühissõiduki raja kasutamine õiguspärane, kui esineb karistusseadustiku paragrahv 29 kohane hädaseisund. Arvestades sotsiaaltöötaja kogemusi tervisliku seisundi hindamise osas ning selgunud asjaolusid, siis esines ilmselt eelnimetatud olukord ja ühissõiduki raja kasutamine oli õigustatud. Kuna teise sõiduki kohta andmeid ei ole esitatud, siis puudub võimalus asjaolusid selgitada,» lisas ta.

Rüütelmaa sõnul ei võimalda liiklusseadus täna lubada elektriautosid ühissõidukite radadele. Kui seadusandlust muudetakse ning see on võimalik, siis kaalub Tallinna linn seda küsimust koos kõikide muude oluliste liikluskorralduslike küsimustega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles