Kõlvart: ma pole teinud midagi Eesti riigi vastast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart teatas kommentaariks täna avaldatud kaitsepolitsei aastaraamatus toodud infole, et ei ole oma töös ega tegevustes teinud midagi varjatult ega Eesti riigi vastast.

«Kapo äsja ilmunud aastaraamat sisaldab väga palju hinnanguid, mis ei tugine aga konkreetsetele faktidele. Näiteks kirjutatakse, et olen seotud mingite äärmustega, ent samas ei ole lisatud ega välja toodud ühtegi nime ega fakti. Niisamuti pean naeruväärseks aastaraamatus illustreerivat spordisaalis tehtud fotot. Kui mind on nii kaua jälgitud, siis tekib küsimus – miks ei ole mind kutsutud vestlusele kaposse?» märkis Kõlvart oma avalduses.

«Ma ei ole küll paljuski rahul sellega, mis toimub meie riigis ja ma ei pruugi toetada praegust valitsevat eliiti, ent ma armastan oma kodumaad ja keegi ei suuda veenda mind vastupidises. Loodan, et kunagi ühiskond jõuab mõistmiseni, et ideoloogia muutmisega ei kaasne alati teatud struktuuride tegevusmeetodite muutmine,» selgitas Kõlvart.

«Eesti riigi vastane tegevus on teatavasti kuritegu, mis nõuab kriminaalasja,» lausus Kõlvart.

«Ükskõik, mis ma olen teinud või teen ning rääkinud, on olnud avalik. Ei ole saladuseks, et lisaks abilinnapeale olen ka sporditreener. Niisamuti olen teadlik, et Juri Tsvetkov on Venemaa suursaatkonna töötaja ning tõepoolest, andsin ajalooõpikud hariduselt ajaloolasele Tsvetkovile, kes õpib ka eesti keelt. Ent kas see on tõesti riigivastane ja varjatud tegevus? Sellisel juhul tuleks piirata nende õpikute müüki, kuna neid saab osta igast raamatupoest. Liiatigi ei teeks ühelegi siinsele Vene diplomaadile paha Eesti ajalugu tunda.»

«Ühtlasi tekib küsimus, kas peaksin piirama oma treeningutel ligipääsu välismaalastele,» ütles Kõlvart.

«Ma siiralt loodan, et elan õigusriigis ning on lubamatu alusetult ja fakte tõestamata kleepida inimesele vaenlase silti,» lisas ta.

Kaitsepolitsei tõi oma täna avaldatud aastaraamatus välja, et Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti aktiivses tegevuses venekeelsete gümnaasiumide säilimise nimel võib näha seoseid Venemaa kaasmaalaspoliitikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles