Turvafirma ööelu: jõujõmm Shootersis, märatseja klubis Teater

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Milline näeb välja turvafirma G4S laupäeva ööpatrulli vahetus? Peagi 20 aastat turvamehena töötanud Urmas Metsma ütleb, et nähtu ja toimunu laupäevaöises Tallinnas pole midagi eriskummalist vaid pigem tavaline, ehk isegi rahulikupoolsem mõne kirevama vahetusega võrreldes.

Metsma sõnul võis ESSina 90ndatel alustanud turvafirmal olla päevi, kus väljakutsete arv jäi mõningatel juhtudel 20 kanti ühe vahetuse jooksul. Täna on see number kasvanud 700ni. «Eks põhjuseks on see, et üha enam ettevõtteid võtab turvateenuse. Varem polnud paljudel selleks rahalisi võimalusi.»

11. jaanuari õhtul vastu pühapäeva käis Tallinncity koos turvafirmaga G4S viiel väljakutsel, millest kaks olid märkimisväärsemad rahurikkumised pealinna lõbustusasutustes.

Esimene neist vanalinna legendaarses baaris Shooters, kus üht joobes olekus noormeest ei lubatud baari, mis tõttu muutus mees rahutuks ja ründas baari turvameest. Joobes mehele kutsuti ka politsei ning ta toimetati kainenema.

Teine vahejuhtum leidis aset klubis Teater, mis on tuntud kui pealinna VIP-ide kogunemispaik. Rahurikkuja keevalisust tõmbasid sealsed turvamehed alla pipragaasiga. Klubi ees tekkis turvafirma saabudes teinegi konflikt - ühe naisterahva väitel oli teine temalt varastanud 5000-eurosed prillid. Roosat kostüümi kandev neiu näitas lahkelt oma käekoti sisu ette, kinnitades, et pole kelleltki midagi pihta pannud.

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles