Psühholoog: eestlane ei leia, et tema eluolu linnavalitsusest sõltuks

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voldemar Kolga
Voldemar Kolga Foto: SCANPIX

Tallinncity palus psühholoog Voldemar Kolgal kommenteerida hiljutist Eurostati uuringut, mille kohaselt on tallinlased oma eluga pealinnas rahul. «Eesti inimene on pragmaatiline ega arva, et linnavalitsemine temast kuidagi sõltuks,» rääkis Kolga.

«Ollakse seisukohal, et see pole minu asi, las olla nagu on, las käib poliitiline kemplemine, oma heaolu ei tunnetata läbi linnavalitsuse otsuste,» rääkis ta. Kolga tõmbas paralleeli ajaga, mil talunik leidis, et mõjutada saab ta vaid oma talus, mitte mõisas toimuvat. «Samas kui mõisnik maksusid tõstis, siis nuriseti ikka,» rääkis ta.

«Eesti inimese meelest läheb elu ikka nii nagu läheb. Kui on mingi hüve, näiteks tasuta ühistransport, ta seda ka tarbib,» rääkis Kolga.

Ometi nurisetakse näiteks asfaldiaukude üle, kuidas seda seletada? «Augud on näha, kõigile mõistetav probleem,» leidis Kolga. «Mõistetakse ikka lihtsaid asju. Hoopis suurem nurin võiks olla see, et mereäär pole avatud, aga see on inimeste jaoks liiga keeruline teema,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles