Vahejuhtum lastepolikliinikus: võõras mees tahtis lapse imetamist pealt vaadata

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Portaali Postimees.ru poole pöördus tallinlanna Julia P, kellega juhtus 19. detsembril Tallinna Lastehaigla Kesklinna lastepolikliinikus (Ravi 27) ebameeldiv lugu.


Naine läks sel päeval oma pisitütrega polikliinikusse massaažile. Pärast massaažiseanssi suundus ta spetsiaalsesse tuppa, kus emad saavad omaette rahulikult lapsi imetada.

«Istusin seljaga ukse poole ja kuulsin, kuidas keegi pidevalt ust sikutab. Uks kord avanes, kord sulgus. Alguses ma mõtlesin, et mõni laps mängib uksega, aga mõne minuti pärast astus tuppa võõras mees. Ta istus minu kõrvale ja küsis: «Kas ma tohin vaadata, kuidas te last rinnaga toidate?». Sattusin segadusse ja vastasin, et ei tohi,» meenutas Julia.

Ta palus «külalisel» ruumist lahkuda, kuid too ei kuulanud. «Ta hakkas mulle raha pakkuma. Ütlesin veelkord, et ei taha teda siin näha ja ei võta tema ettepanekut mitte mingitel tingimustel vastu,» rääkis Julia. Nii õnnestus tal mees lõpuks imetamistoast välja saada. Ta pöördus juhtunu pärast ka politseisse ja politseipatrull käis kohapeal asja uurimas.

Lastepolikliiniku juhataja Esti Põldmaa sõnul pole nende majas varem midagi sellist juhtunud ning esmakordselt kuulis ta juhtumist Postimees.ru ajakirjanikult. Juhataja sõnul võtavad polikliinikus lastearstide kõrval patsiente vastu ka 20 perearsti ning seetõttu on majas iga päev palju rahvast. «Me teatasime sellest juhtumist kõikidele töötajatele ja palusime neil tähelepanelikult jälgida nende ümbruses toimuvat. Me tahame väga, et polikliinik oleks kõigi jaoks täiesti ohutu koht,» lausus Põldmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles