Fotod: Oleviste heategevusüritust valmistavad ette nii lapsed, vanaemad kui ka suurfirmad

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevalmistused Tallinna vähekindlustatud inimeste iga-aastaseks jõulupuuks käivad täie hooga: juba saabub head-paremat  firmadelt ja eraisikutelt. «Eriti liigutav on Mähel elavate 77-aastaste kaksikõdede vaevanägemine - nemad teevad kodututele värskeid pirukaid nii palju, et ei jõua üle lugedagi,» rääkis ürituse eestvedaja Riina Solman.

«Juba viis aastat on Swissotel pakkunud 800-le inimesel sooja toidu, nii ka seekord. Kaitsevägi viib need oma termostes Olevistesse ja Sidepataljon tuleb jagama ning korda hoidma,» rääkis Solman.

«Meie iga-aastane partner magusatootja Kalev annetas suure koguse piparkooke, Hesburger Eesti suure koguse šokolaadi- ja vaarikavõõbaga sõõrikuid; Fazer suure koguse väikesi quich´e (soolane prantsusepärane pirukas) ja piparkooke, KUKU raadio ja Erki Berends suure kotitäie Maarjamäel kasvavaid sibulõunu,» rääkis Solman.

«Kesklinna raamatukogu hakkas aegsasti lugemissaali lastega raamatukaanekujulisi piparkooke kaunistama ning kodututele kaarte valmistama, need on kenasti kohale jõudnud. Gustav Adolfi Gümnaasiumi algklassilapsed tegid kaarte ja kaunistustega piparkooke, kirikusse jõudsid suured kotid pealkirjaga «Lastelt lastele» . Kirikus käib vähekindlustatud vanematega kaasas alati palju lapsi,»  selgitas ta.

«Kadarbiku talu saatis pakendatud hapukapsast, porgandit ja värsket kapsast - värsked juurikad kuluvad ära üksikvanematele, kes tulevad toidukraami küsima. Kaubamaja, Narva kohvik, Peppersack ja  Katharirenthali kohvik saadavad kringlit, Vesivärava kohvik hunniku küpsiseid, Rootsu kohvik šokolaadimuffineid.  A Le Coq toob RC-koolat; Coca-Cola oma karastusjooke, Nõo Lihatööstus erinevaid sorte lihatooteid ja Päikesekohvi saadab teed ja kohvi,» rõõmustas Solman.

Juba teist aastat tuleb Oleviste kogudusele appi Kaitseväe Sidepataljon, nad jagavad suppi ja aitavad külmas kirikus riideannetusi laiali jagada. «Sel korral on nad valmistunud ka väikese eeskavaga esinema ning juba päev varem tulevad nad meile appi riideannetusi lahti pakkima ja pinkidele valmis panema,»  rääkis Solman.

Pimedate- ja puuetega inimeste töökoda Hariner pakkis sel aastal kodututele ja vaestele mõeldud kommipakid. «Idee on juhtida tähelepanu sellele, et puuetega inimeste töökoda vajab aastaringselt tööd ja sotsiaalselt ettevõtlikud ettevõtjad võiksid võimalusest kinni võtta, selgitas Solman.

Oleviste kirikus kodutute -ja vähekindlustatud inimeste jõulupuu

Neljapäeval, 26. detsembril, kell 12

Oleviste kirikusse (Lai tn 50, Tallinn)  oodatakse riideannetusi - sokke, kindaid, salle, jopesid, teksapükse ja talvesaapaid. Samuti oodatakse toiduannetusi - kohvilauale võileibu, pirukaid, piparkooke, hoidiseid, mahla - seda toidukraami, mis südamel on nõrgemale ära anda.

Samuti oodatakse üritusele appi vabatahtlikke:

26. detsembril kell 10-12 kiriku käärkambrisse (katame kohvilaua, määrame meeskonnad toidu-, joogi ja riiete jagamiseks).
25. detsembril kell 16 koguneme kirikusse, et sorteerida jagamiseks riideannetused.
Tänulikud ollakse eriti neile vabatahtlikele, kes saavad ürituse lõppedes appi koristama jääda :)  

Esinevad ürituse patroon Reet Linna, ooperisolist Ott Indermitte, Bonzo, Tuuli Heeney, koguduse Effataa koori liikmed. Üritusel on ka tõlge vene keelde.

Oleviste kogudus toetab aastaringselt Põhja-Tallinna supiköögi ülalpidamist.

Kodutute heaks tehtava töö toetuseks saab annetada:

SEB 10220025984010

Oleviste Kogudus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles