EKA vastu sõdimisega tuntuks saanud naine kaotas kohtus maavalitsusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) kavandatud uue hoone vastu sõdimisega tuntuks saanud Ester Palm kaotas esimese astme kohtus vaidluse Harju maavalitsusega, kelle tegevusega polnud Palm rahul seoses maaküsimuse lahendamisega Tallinnas Suur-Ameerika tänava piirkonnas.

Ulvi Ollikainen ja Ester Palm esitasid Tallinna halduskohtule kaebused, milles taotlesid Harju maavanema 28. juuni korralduse tühistamist. Vaidlusaluse korraldusega anti Tallinna linna munitsipaalomandisse Tallinnas Suur-Ameerika ja Väike-Ameerika tänavate vahel asuva lastestaadioni teenindusmaa.

Ulvi Ollikainen ja Ester Palm on aga tunnistatud sellele alale jäävate õigusvastaselt võõrandatud kruntide suhtes omandireformi õigustatud subjektideks ning on taotlenud õigusvastaselt võõrandatud maa tagastamist. Maa munitsipaalomandisse andmine välistaks aga selle tagastamise.

Kaebajad tuginevad eeskätt argumendile, et lastestaadioni rajatised on sedavõrd halvas korras ning aastaid hooldamata ega ole sihipäraselt kasutatavad, mistõttu ei saa neid käsitada rajatistena, mille juurde oleks linnal õigus maad saada.

Halduskohus leidis siiski, et Palmi ja Ollikaineni kaebus tuleb jätta rahuldamata. Samas pole otsus veel jõustunud, kuna seda on aega vaidlustada 2. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles