Kalamaja elamu tulemüür sai kaunistuseks maalingu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalamajas Malmi tänaval asuva elamu tulemüür kaunistati hoone renoveerimise käigus väljavõttega maja originaalprojektist.


Naabermajas elav arhitekt Andro Mänd oli aastaid vaadanud naabermaja halli tulemüüri. Ja kuna see oli teda ilmselt ära tüüdanud, siis pakkus ta arendajale välja, et sinna võiks teha maalingu, mis kujutaks maja lõiget. «Kui seda maja vaadata, siis ta jätabki mulje, nagu oleks ta pooleks lõigatud selle tulemüüriga,» ütles Malmi 3 elamute renoveerimisega tegelev Jaanus Hallik.

«Me seedisime seda ideed mõnda aega ja siis käisime linnavalitsuses kooskõlastust küsimas. Linna esindajad tegid omapoolseid ettepanekuid ja lõpuks tuli nende poolt idee kasutada vana ajaloolist lõiget, mis pärineb maja ehitamise aluseks olnud projektist. Nii täiendasime oma plaane ja ka teostamine õnnestus hästi,» rääkis Hallik.

Maaling on tehtud Malmi tn 3/2 seinale. Idee autor on arhitekt Andro Mänd, plaani tegid teoks Tartu kunstnikud Edgar Tedresaar ja Paavo Kuldkepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles