Galerii: teletornis tunnustati õpilasleidurite konkursi parimaid

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves autasustas kell 13 Tallinna Teletornis parimaid õpilasleiutajaid.

Kokku saatsid noored leiutajad sel aastal konkursile 626 ideed, mis kõik võiksid realiseerimise korral lahendada kellegi probleeme, vahendas ERR Uudised.

Parimaks infotehnoloogia või kommunikatsiooniga seotud leiutiseks valiti «Pulsic», mis aitab tervisesportlasel muusika abil hoida oma treeninguid tervislikkuse piires. Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilase Johanna Adojaani leiutise «Pulsic» abil mõõdetakse jooksja pulssi ning vastavalt sellele, kas pulss on liiga kiire või paraja kiirusega, otsib tarkvara lugude seast sobiva tempoga laulu.

Noorimas vanuserühmas pälvisid esimese preemia Franz Krull Parksepa Keskkoolist, kes mõtles välja lauamängu väikevennale Sudoku õpetamiseks, ning Sander Laas Tallinna Kesklinna Põhikoolist, kelle «Ilmajope» mõõdab anduri abil väikese lapse kehatemperatuuri ja annab lapsevanemale teada, kas lapsel on külm hakanud.

Eesti Teadusagentuur korraldab õpilasleiutajate riiklikku konkurssi juba seitsmendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles