Tallinna kalleim kinnisvaratehing: kortermaja müük Pirital

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle Merivälja tee kulgev ja Pirita rannahoone ette viiv Supluse puiestee.
Üle Merivälja tee kulgev ja Pirita rannahoone ette viiv Supluse puiestee. Foto: Küllike Rooväli

Novembris müüdi Tallinnas kalleim maja, Pirital asuv kortermaja 3 miljoni euro, kõige kallim korter 676 000 ja krunt 250 000 euro eest, selgub Eesti ühe suurema kinnisvarafirma 1Partner analüüsist Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaatele.
 

Kokku tehti novembris Tallinnas kinnisvaraga 1016 ostu-müügitehingut, mis on 6,4% vähemkui oktoobris.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on korteri keskmine ruutmeetri hind stabiilne, kuid silma paistavad väga suured tehingud, mida varasemalt tehti vähe. «Laen on odav ja turul raha liigub. Kuna kontol sulab raha nagu jõuluküünal ja räägitakse negatiivsetest intressidest, siis paigutavad inimesed vabad vahendid kinnisvarasse,» ütles Vahter.          

Korteritega tehti novembrispealinnas 699 tehingut, mis on 8,9 protsenti vähemkui oktoobris. Tallinna korteri keskmine ruutmeeter maksis 1223 eurot, mis on 1,3 protsenti madalam kui oktoobris. Tallinnas müüdi novembris 36 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on neljavõrra enam kui eelmisel kuul. Hoonestamata elamumaa kinnistuid müüdi novembris pealinnas seitse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles