Viimsis murdus tormis mobiilimast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodetormis detsembri esimesel päeval kukkus Viimsis Tammneemes alla mobiilimast. Mast töötas edasi, isegi lennuohutuse tuled põlesid
Loodetormis detsembri esimesel päeval kukkus Viimsis Tammneemes alla mobiilimast. Mast töötas edasi, isegi lennuohutuse tuled põlesid Foto: Küllike Rooväli

Viimsi vallas Tammneemel murdus üks Elisa sealseid mereäärsemaid mobiilimaste.

Oma kümmekond aastat vana sõrestikmast oli seni kõik marud vankumatult vastu pidanud, seekordne esimese advendi aegne loodetorm oli aga mastist pärast südaööd jagu saanud.

Mastist paarisaja meetri kaugusel asuvate eramute asukad öist murdumist ei märganud ja magasid rahulikult, maas lebava masti avastas kella 4 paiku Postimehe ajakirjanik, kes tuli neemele koeri jalutama.

Mast oli tormiga sõna otseses mõttes maast välja «juuritud» - betoonist vundamendipostid olid üles tõmmatud ja masti jäme metallsõrestik ümber masti juures asunud hoolde- ja alajaamamajakeste kooldunud.

Mast oli maha kukkudes täielikult purunenud ja kuju kaotanud, küll aga töötasid vapralt edasi seal asunud seadmed. Nii võis masti läheduses täheldada eeskujulikku EMT levi ning 3G ja 4G andmeside olemasolu. Eemale minnes levi muidugi kadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles