Narkoäri tõi kooliõpilasele kriminaalkaristuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LSD
LSD Foto: Wikipedia.org

Harju maakohus mõistis täna kriminaalkorras süüdi kooliõpilase, kes süüdistuse järgi hankis narkootikume, viis neid kooli ja andis teistele edasi.

Süüdistuse kohaselt omandas 19-aastane Mari-Ann vähemalt neli LSDga läbi immutatud paberitükki, narkootilist ainet sisaldavaid seenetükke, mis olid pakitud kaheksasse minigripp kilekotti, ja marihuaanat. Kokku oli erinevaid narkootilisi aineid süüdistuse järgi 14 doosi.

LSDga paberitükid andis Mari-Ann tänavu jaanuaris Tallinnas Trummi bussipeatuse juures edasi 19-aastasele noormehele. Ülejäänud narkootikumid leidis politsei neiu kahtlustatavana kinnipidamisel ühes Tallinna koolis tänavu aprillis ja tema elukoha läbiotsimisel. Mari-Ann andis läbiotsimisel välja ka kanepitaime, mida ta kodus kasvatas.

Kui algselt sai neiu süüdistuse suures koguses narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises ja kanepi kasvatamises, siis Harju maakohus muutis mõnevõrra kuriteo kvalifikatsiooni. Kohus mõistis Mari-Anni süüdi väikses koguses narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises ja kanepi kasvatamises. Kohus määras neiule kaheaastase tingimisi vangistuse, mida ei pöörata reaalselt täitmisele, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ja järgib kriminaalhooldaja kontrollnõudeid. Lisakohustusena ei tohi ta katseajal tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Samuti mõistis kohus Mari-Annilt riigieelarve tuludesse välja menetluskulud – ekspertiisi tegemisega tekkinud kulud 504 euro ulatuses, kaitsjatasu 748 euro ulatuses ja 480 eurot sundraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles