Kaks kolmandikku loomade hoiupaika sattunud kassidest sureb

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid loomade hoiupaigas.
Kassid loomade hoiupaigas. Foto: Mihkel Maripuu

ETV saade «Pealtnägija» teatas, et üle kahe kolmandiku Tallinna linna rahastatavasse Tallinna Loomade Hoiupaika sattunud kassidest surevad või tapetakse. Kassidele uute kodude otsimisega hoiupaik aga ei tegele.


Eelmisel aastal sattus hoiupaika 2222 kassi, kelle seast leidsid oma otsa kas hädatapu ehk eutaneerimise või haigestumise tagajärjel tervelt 80 protsenti ehk 1790 isendit.

MTÜ Loomade Hoiupaik võitis 2010. aastal ainsa pakkujana linnavalitsuse hanke, mis kohustab neid täitma järgmisi ülesandeid. Esiteks, nad peavad Tallinnas ja selle lähiümbruse valdades kinni püüdma hulkuvad ja omanikuta loomad. Teiseks, neil on kohustus loomi hoida, toita ja vajadusel ravida vähemalt kaks nädalat, kuni omaniku väljailmumiseni. Alles siis, kui omanik jääb leidmata, on neil õigus loom magama panna. Neil on ka õigus leida loomale uus peremees.

Kassisõbrad väidavad, et hoiupaiga prioriteet ei ole loomade elushoidmine. Nad ravivad kasse vaid moepärast, ei püüagi loomadele uusi kodusid leida ja lükkavad tagasi ka potentsiaalsete huviliste pakkumised.

Hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva aga leiab, et see on tema asi, kellega ta koostööd teeb ja kui palju loomi ellu jätab. «Koostöö on vabatahtlik asi ja kui ma ei taha seda koostööd, siis mul on olemas põhjused. Ja põhjused on sellise, nagu on. Ja kõik. Ei taha, ja kõik. Ja kui ma ise tahan, siis ma ilmtingimata alustan. Ja andke mulle palun võimalus valida, kellega ma seda alustan.»

«Oleme ausad – kui näiteks kaks tuhat kassi aastas, kas seesama MTÜ Kasside Turvakodu paigutaks need kõik ära. Vabandust, aga Eestis pole niipalju kodusidki, kes tahaksid endale kassi võtta.»

Vaata kolmapäeval eetris olnud «Pealtnägijat» siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles