Kolm pilatese harjutust, mis teevad ärkamise lihtsamaks

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viljo Pettinen

Lugeja küsib: Mitmes Tallinna spordiklubis pakutakse pilatese trenne, aga Flexus Pilates Studio pakub ärkamist pilatesega. Miks pilates hommikul hea on ja äkki saaks lihtsamaid nõuandeid, mida kodus teha?

Vastab: Eva Pettinen, Flexus Pilates Studio treener:

Kuna võrreldes ärkvelolekuga ei ole inimene võimeline magamise ajal enda kehaasendeid kontrollima ja mitmed magamisasendid tekitavad kehasse erinevaid pingekoldeid, siis on tervislik hommikuti end pingetest vabastada läbi võimlemise.

Äratus pilatesega tund sobib suurepäraselt hommikuseks virgutavaks äratuseks, kuna tunni jooksul töötatakse nii venitades kui ka mõõdukalt pingutades läbi kogu keha lihaskond, parandatakse hingamiselundkonna ja südame- ja veresoonkonna tööd ning kiirendatakse ainevahetust. Läbi asenditele, hingamisele ja liigutustele kontsentreerumise äratatakse üles ka unine mõttemeel.
Hommikuses ärkamiseks sobivad pilatese klassikalise põhiprogrammi harjutuste kergemad versioonid ning erilist rõhku peaks pöörama kaela, turja ja seljapingete eemaldamisele.

Kolm harjutust, mida igaüks võib koduski teha:

Harjutus «Pallina veeremine»

Harjutus  masseerib lülisammast, masseerib seljalihaseid, venitab tugevalt alaselga ja kaela, tugevdab vaagnapõhja ja kõhulihaste vormi. Õpetab liikuma keha keskteljel ehk parandab kehatunnetust, parandab hingamiselundkonna tööd.


Harjutus «Selgroovenitus»


Harjutus «Selgroovenitus» venitab reiesise- ja tagakülgi, sääre- ja seljalihaseid; tugevdab vaagnapõhja, kõhu- ja seljalihaseid. Parandab lülisamba lülihaaval ja ka abaluude liikuvust, õpetab liikuma keha keskteljel ehk parandab kehatunnetust, parandab hingamiselundkonna tööd.

Harjutus «Saag»


Harjutus venitab reiesise- ja tagakülgi, sääre- ja seljalihaseid; tugevdab vaagnapõhja, kõhu-ja seljalihaseid. Parandab lülisamba lülihaaval ja ka pöördel liikumist, suurendab abaluude liikuvust, parandab hingamiselundkonna tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles