Vanalinna stripiklubide vastane kampaania kukkus läbi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõbuäri vastase kampaania peamiseks tulemuseks on see, et Viru tänavalt kadusid ühe striptiisiklubi reklaamid.
Lõbuäri vastase kampaania peamiseks tulemuseks on see, et Viru tänavalt kadusid ühe striptiisiklubi reklaamid. Foto: Uwe Gnadenteich

Kampaania Tallinna vanalinna puhastamiseks striptiisiklubidest ja väidetavatest bordellidest jäi esialgu tulemusteta, sest korraldajatel ei õnnestunud vastavasisulisele petitsioonile piisavalt palju allkirju koguda.


Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks korraldas 1. oktoobril Viru ja Müürivahe tänava nurgal meeleavalduse, kus nõuti linnavalitsuselt tegusid vanalinnas lokkava striptiisiäri ja väidetava prostitutsiooni ohjeldamiseks. Ühtlasi käivitati allkirjade kogumine petitsioonile, milles nõuti, et linn ei annaks enam striptiisiklubidele ruume rendile.

Täna tunnistab korraldaja, et kampaania polnud eriti edukas. «Me vist natuke alahindasime valimiseelse perioodi info üleküllust. Praegu mõtleme, mida edasi teha. Meie petitsioonile anti üle kolme tuhande allkirja, aga me ei taha neid momendil kuskile esitada,» ütles sihtasutuse juhataja Varro Vooglaid.

Täna võib kampaania peamiseks tulemuseks pidada ilmselt seda, et Viru 24 hoone seintelt kadusid ühe striptiisiklubi reklaamid. «See oli iseenesest väga rõõmustav, kuigi ma ei julgeks seda meie teeneks pidada. Fakt on see, et need kadusid sealt samal päeval, kui meie pikett toimus,» nentis Vooglaid.

Esialgsest ebaedust hoolimata ei kavatse ta asja sinnapaika jätta. «Me oleme kindlasti seda meelt, et sellega tuleb edasi tegeleda. Tegelikult on siin ainest isegi Tallinna linnavalitsuse kohtusse kaebamiseks. Sest kui keegi suudaks ära tõestada, et seal toimub reaalselt prostitutsiooni vahendamine ja et see toimub pindadel, mis on renditud Tallinna linnavalitsuselt, siis saaks Tallinna linna suhtes alustada kriminaalmenetlust,» selgitas Vooglaid.

«Sest kui linnavalitsus ainult ütleb, et nad näevad siin probleemi ja tahavad samuti lahendust, aga ei tee selleks reaalselt mitte midagi, siis tuleb võtta uusi samme, et sundida neid midagi tegema,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles