Suur galerii ja video: vaata, millist kaupa ja toitu mardilaadal pakutakse ning ostetakse!

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Saku suurhallis sai alguse suur traditsiooniline mardilaat, mis toob kokku käsitöömeistreid üle Eesti. Käsitöötoodete kõrval on ülipopulaarne ka kohalik toidukraam, nii seisavad suitsukala, koduleiva ja suitsusingihuvilised lausa järjekorras.

Käesolev mardilaat kestab 7.-10. novembrini ning on järekorras juba kuueteistkümnes. Väikest käsitöömeistrite kogunemisest on saanud rahvakultuuri suursündmus,tänavu tuleb laadale üle 200 kaupleja ja meistrikojas osaleja.

 Programm on mitmekülgne, pakkudes üritusi igale eale ja maitsele. Käsitöömüügile pakub vaheldust ulatuslik kultuuriprogramm: esinevad lõõtsamehed ja –naised, kandlemeistrid ja viiulikoor, ansamblid Leigarid, Lepalind, Leesikad jt. Peaesineja on Bombillaz.

Mardilaada avamisel esitleti ka uut käsitööalast kirjandust Eesti autoritelt, ilmunud on «Virumaa seelikud», «Muhu linnud», «Ristpisteromantika» jt. Kaunite trükistega oli laadal välja ka rannarahva muuseum Tallinna külje alt Viimsist, esitleti kauneid ülevaateid Naissaarest ja Pranglist, aga ka retropiltidega kalendermärkmikku.

Pika traditsiooniga käsitöömeistrite kõrval esitles oma uut kollektsiooni näiteks rõivadisainer Marilin Sikkal. Kaunite rahvarõivastest inspireeritud vöödega püüab pilku etnomoebränd Sume, mille taga on selle arstist looja Helena Lassi käsitööhobi.

Reedel, 8. novembril leiab aset traditsiooniline «Käsitöö öö». Külla tulevad mardisandid Eesti Vabaõhumuuseumist, MTÜ Rahvarõivas esitleb seekord Lääne-Eesti rahvarõivaid ja tantsuteater Tee Kuubis etnomoodi. Kell 20 -21 esineb laadahallis Bombillaz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles