Mupo tabas teolt välismaalasest grafititegija

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo tabas linnahalli seina sodinud välismaalase.
Mupo tabas linnahalli seina sodinud välismaalase. Foto: Mupo

Eile keskpäeval tabasid munitsipaalpolitsei ameti inspektorid Linnahalli lähistelt noormehe, kes teostas ulatuslikku grafitijoonistust.


Asjaolude väljaselgitamiseks ja ütluste andmiseks toimetati korrarikkuja mupo kontorisse. Tegemist oli 1989. aastal sündinud välisriigi kodanikuga, kellele määrati saja euro suurune trahv linnaruumis illegaalse grafiti tegemise eest.

Raepressi teatel oli tegemist «külaliskunstnikuga» Petrozavodskist, kellele siinsed sõbrad olevat öelnud, linnahalli seintele tohib joonistada.

Vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale on illegaalse grafiti tegemine linnaruumis keelatud. Trahv selle eest ulatub kuni 400 euroni. Antud juhtumil kahetses korrarikkuja oma tegu ning seetõttu piirduti suhteliselt leebe karistusega.

Tegemist oli harvaesineva juhtumiga, mil illegaalne grafiti teostaja on tabatud otse tegevuselt. Grafiti tegemine on võõra vara rikkumine ja läheb grafiti tegija objekti omanikule maksma märkimisväärse rahasumma. Samuti rikub illegaalne grafiti linnaruumi visuaalpilti.

Munitsipaalpolitsei palub teavitada grafititegijatest infonumbril 14410, mis töötab ööpäevaringselt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles