Ülemiste Citysse pääseb nüüd kolme bussiga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemiste Citysse viivad nüüdsest kolm bussiliini, veel sel aastal peaks tööle hakkama ka neljas, päris uus liin.


Alates novembrikuust peatuvad linnakus bussid nr 7, 15 ja 65, mis liiguvad piki Lõõtsa, Valukoja ja Ääsi tänavat. Technopolis Ülemiste AS ja Mainor Ülemiste AS investeerisid uute peatuste ehitusse ja Ääsi tänava rekonstrueerimiseks üle 400 000 euro. Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul on Ülemiste linnaku tänavad küll avalikuks liikluseks kõigile avatud, kuid tegemist on siiski eraterritooriumiga. «See on igal juhul väärt asi, et nad selle ette võtsid,» lausus Harjo

«Juba vähem kui kuu aja pärast kolib Ülemiste Citysse Eesti maksu- ja tolliamet. Ülejäänud rentnikud võtavad kolmiktornis koha sisse hiljemalt järgmise aasta alguseks, mis kokkuvõttes tõstab linnaku töötajate arvu praegusega võrreldes kaks korda – küündides 6000 töötajani. See on piisavaks ajendiks, miks olime ka omaltpoolt valmis tänavate rekonstrueerimisse ja bussipeatuste rajamisse panustama – sellega paraneb töötajate ja külaliste ligipääs linnakule,» selgitas Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

«Bussiliinide suunamine läbi Ülemiste City parandab siinset elu-olu päris mitmest aspektist – eelkõige tähendab see mugavust ja liiklusohtust, sest enam ei ole inimestel vaja bussi peale saamiseks ületada Suur-Sõjamäe tänavat ning peatused asuvad töökohtadele lähemal,» sõnas Mainor Ülemiste ASi juhatuse esimees Toomas Aak.

Abilinnapea Taavi Aas nentis, et Ülemiste City piirkonnal läheb viimasel ajal ühistranspordi osas järjest paremini. «Bussid tulid siia, rongid käivad siia ja rongid hakkavad veel tihedamini käima ning 2015. aasta lõpuks peaks siia päris lähedale ka tramm sõitma,» lausus Aas. Ta lisas, et praegusele kolmele linnakut läbivale bussiliinile peaks õige pea lisanduma ka neljas, päris uus bussiliin nr 45.

Harjo sõnul on uue liini marsruut praegu kaalumisel. «Ülemiste City kogutud andmete põhjal käiakse sinna tööle Õismäelt ja Mustamäelt ja sinna tahetakse pääseda ka Pääsküla kandist. Ega meil vist paremat varianti ei olegi, kui venitada see bussiliin üle Nõmme,» rääkis Harjo.

«Praegu me muidugi ei tea, milliseks kujuneb läbi Nõmme sõitmine järgmisel aastal, kui Elroni rongid hakkavad sagedamini sõitma. Ma ise kahtlustan, et inimene, kes tahab Õismäelt või Mustamäelt Ülemiste Citysse sõita, pigem ei tee seda ringi kaasa vaid sõidab 12. või 13. bussiga otse Järvevana teele ja istub seal ümber,» arvas transpordiameti juhataja.

Esialgu on uue bussiliini marsruut siiski veel lahtine. Välja on öeldud vaid kuupäev, millal see võiks tööle hakata – 1. detsember. Samuti ei töötaks uus liin varahommikust hilisõhtuni. «Praeguste plaanide kohaselt on see bussiliin mõeldud tipptundide ajaks. Et oleks võimalik hommikul tööle ja õhtul töölt koju saada. Vaatame, kuidas inimesed selle bussi omaks võtavad ja vajadusel saab selle liini teha juba hommikust õhtuni käivaks,» ütles Harjo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles