Fotod ja video: Venemaa kassiteater pakkus enneolematut showd

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile andis Tallinnas Nokia kontserdimajas etenduse «Minu armsad kassid» Kuklachevi Kasside Teater. Täna kell 14 näeb etendust Nokias uuesti. Algaval nädalal tuuritab teater juba Tartusse.

Kuklachevi Kasside Teater on tunnustatud Venemaa kultuuritegelase härra Kuklachevioma tsirkuseteater

Etenduses osalevad 50 kassi, koerake ja arvukalt kloune.

«Kassid on meil kõik akrobaadid, nad kõnnivad köiel, on fakiire, on ka ekvilibriste,» ütleb tsirkuseteatri pearežissöör ise. Teistega koos esineb Tallinnas nii tsirkusele suurt kuulsust toonud kass Boris, kuid ka need kiisud, kes on pälvinud hüüdnimesid nagu Nöörike (Шнурок), Kartulike (Картошка), Redis (Редиска), Jõehobune (Бегемот), Banaan (Банан), Vorstike (Сосиска), Sabake (Хвостик) ja paljud teised.

Kõik etendused on heasüdamlikud, lõbusad ja tulvil tsirkusetrikke ning lüürilisi sketše. Pearollis esineb klounina Dmitri Kuklachev ise, kes on pärit imelisest külakesest, kus elavad kõik tema kassid.

Need kassid ratsutavad hobustel, pesevad end kaevul, maiustavad õngekonksu otsa jäänud kalaga. Lastele rõõmuks näitab end laval ka kass, kes sõidab rulaga ning hulk teisi kass-akrobaate. Kui lastel aga veab, satuvad nad lavale koos kloun Dima ja rahvusvahelise kuulsuse omandanud kass Borisiga.

Dmitri Kuklatšov on lõbus žonglöör, akrobaat ja nii laste kui kõigi loomade suur sõber. Etenduse lõpul suudleb ta kassikesel käppa ja annab autogramme kõigile soovijatele.

Etenduses «Minu armsad kassid» osalevad paljud vaatajad, aeg-ajalt palutakse üht või teist inimest publiku hulgast kindlasti lavale. Tegu on just sellise lavastusega, kus kõik, nii loomad kui näitlejad ja vaatajad koos lõbusalt osalevad.

Peale selle ei kordu ükski etendus samasugusena, iga kord toimub väikeseid muutusi. Kõigis Kuklatšovi etendustes on juhuslikkust, tingitult nii publikust, näitlejaist kui ka andekatest kohevatest kassikestest, kes end iial ei korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles