Toomla: Reformierakond võiks Keskerakonnaga ühineda

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla
Rein Toomla Foto: Toomas Huik

Politoloog Rein Toomla ütles valimistulemuste kommentaariks, et pikas perspektiivis võiks tema hinnangul kaks liberaalse maailmavaatega parteid, Keskerakond ja Reformierakond, ühineda.

«Muidugi ei saa see ühinemine ilmselt teoks homme, kuid 20 aasta perspektiivis - miks mitte,» leidis ta.  «Keskerakonnal on liberaalne maailmavaade, nad on Reformierakonnaga kaunis sarnased ja erinevad vaid pisiasjades, nagu näiteks astmeline tulumaks.»

Keskerakonna trumbiks peab politoloog kindlasti ka ajalugu. «Keskerakond on kõva ajalooga - nende taga on Rahvarinne. Lisaks pakub alternatiivi teistele, sh Reformierakonnale. Liberaalseid parteisid on teisigi olnud, nagu Koonderakond ja Rahvaliit, aga need on kadunud.»

Toomla sõnul on Tallinnas kaalukeeleks iga valija, mitte ainult venekeelse valijaskonna hääled. «Varem oli pilt kirjum, kuid nüüd on vene valija ainult ühe erakonna taga,» möönis ta. Toomla sõnul algas Keskerakonna tõus pärast pronksiööd, varem toetas 20 protsenti vene valijatest Eesti Reformierakonda. «Kümme aastat tagasi toetas vene valija vene erakondi, Res Publica tekkimisel toetas aga neid 15 protsenti vene valijaist,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles