Pinnase nihkumise tõttu suleti Tallinnas Pärnu maantee mahasõit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Transpordiameti teatel nihkus täna pinnas Pärnu maantee mahasõidu all, mistõttu mahasõit Tammsaare teele suleti. Pealtnägijate sõnul on Pärnu maanteel seetõttu hiigelummik, kojusõit sealtkaudu on kindlasti raskendatud.

Mahasõit Tammsaare teele jääb suletuks kuni tee taastamiseni ehk vähemalt 20. oktoobrini.

Seoses tee sulgemisega on bussid nr 20 ja 20a suunatud ümbersõidule Tondi tänava kaudu ning bussid ei peatu peatustes Kalev, Hallivanamehe ja Sõjakooli. Autojuhtidel soovitatakse Pärnu maanteelt Tammsaare teele sõitmiseks kasutada Tondi tänavat.

Ulatuslik pinnase vajumine avastati kaablitööde käigus. Nimelt tegeleb Eltel Networks ühe kõrgepingeliini maa alla viimisega ja muuhulgas tuleb see läbi viia ka Tammsaare tee alt. Tööde käigus vajuski pinnas sisse.

«Meil oli kaabli jaoks mõeldud kanal juba tee alt läbi puuritud ja kõik oli korras. Täna hakkasime seda kanalit laiendama ja pinnas vajus sisse,» ütles Eltel Networksi juhatuse liige Liina Liiver.

Firma võttis kohe ühendust kommunaalametiga, kes aitas tee sulgeda. Veel täna õhtul kaevavad kopad lahti punasega märgistatud ala esimesel sõidurajal, mille all on pinnase asemel kardetavasti tühjus.

Liiver rõhutas, et vajumine ei ole tingitud Eltel Networksi tegevusest. «Tegime kõik vastavalt projektile, kõik kooskõlastused on olemas. Puurisime nelja meetri sügavusel ja see mis juhtus, ei ole tööõnnetus selles mõttes, et me oleksime midagi valesti teinud. See on tingitud pinnase eripärast,» selgitas Liiver.

Kui kauaks mahasõit suletuks jääb, selgub töö käigus. «Me hakkame kohe tööle ja teeme nii kiiresti, kui võimalik. Praegu veel ei tea, mis meid ees ootab. Kui me selle lahti kaevame, siis näeme, kui suur on see alt tühi ala ja kuidas see pinnas on siin liikunud. Esialgu on see tee suletud kuni pühapäevani,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles