Keskerakonna valitsusvastasele aktsioonile kogunes mitu tuhat inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul Toompeal alanud valitsusvastasele aktsioonile Ringkaitsering kogunes mitu tuhat inimest.

Kohaletulnud on moodustasid inimketi, mis kulges Toompea lossi eest Stenbocki maja juurde, sealt, Patkuli treppi mööda alla, siis Toompea nõlval Schnelli pargist Falgi teeni ja Falgi teelt taas Toompea lossi ette. Inimkett oli peaaegu terves ulatuses katkematu, kuid on ka paarikümnemeetriseid auke.

Inimesed hakkasid kella 18.10 ajal skandeerima hüüdlauseid, milles kutsusid peaminister Andrus Ansipit tagasi astuma. Veidi enne kella 18.30 kuulutasid ürituse korraldajad meeleavalduse lõppenuks ning rahvas kogunes Vabaduse väljakule, kus algab Tallinna linnavalitsuse korraldatav sügispidu.

Enamik kohale tulnud inimesi olid pensioniealised vene keelt kõnelevad inimesed, kuid oli ka nooremaid inimese ja kuulda oli ka eesti keelt. Rahva hulgas oli näha ka Kremli-meelse liikumise Öine Vahtkond liikmeid.

Toompea lossi ette oli aktsiooni alguses pargitud väikebuss, millel on kiri «Krossi kohvik» ja kust tuli valjuhääldi kaudu Isamaa ja Res Publica Liidu valimispropagandat. Politsei andis korralduse valimisloosungite edastamine lõpetada, kuid kuna väikebussil oli olemas ajutine parkimisluba, võis sõiduk sinna edasi jääda.

Keskerakonna korraldatud Ringkaitseringi nimelisele üritusele registreerunutele lubati kingituseks erakonna logoga raadiot. Inimestele on raadiod laiali jagatud ning raadiosaatja teel oli võimalik kõikidesse raadiotesse selle vahendusel sõnumeid edastada. Kõigile kohaletulnutele raadioid ei jätkunud ning raadiote jagamise ajal tekkis rahva hulgas väiksemat sorti rüselusi.

Keskerakonna meeleavaldus läheb sujuvalt üle Tallinna linnavalitsuse korraldatud sügispeoks, mis algab kell 19.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles