Raua tänava saun laupäevast taas avatud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval avati renoveerimistöö käigus tundmatuseni muutunud Raua Saun.


Pidulikul avamisel osalesid linnajuhid ning sauna renoveerimisel kaasa löönud asutuste ja ettevõtete esindajad osavõtul. Kõigile huvilistele on saun avatud alates laupäevast, 12. oktoobrist.

«Linnasaun rajati Raua tänavale juba 1936. aastal ning on läbi aegade olnud rahva seas populaarne,» ütles kesklinna vanem Mihhail Korb. «Sauna külastas nädalavahetusel tihti üle 300 inimese päevas. Paraku vajas pikaaegsest intensiivsest kasutusest väsinud ja kulunud saun hädasti kapitaalset renoveerimist. Nüüdseks lõpule jõudnud põhjalike ümberehitustöödega alustati sel kevadel.»

Lisaks tavasaunale ja tunnisaunale on võimalik nüüd kasutada ka tunniduši teenust. Peagi hakatakse palkkuma ka sauna juurde sobivaid tugiteenuseid - pesumaja, keemiline puhastus, juuksur jne., avatakse ka kohvik ning uuest aastast alustab hoone teisel korrusel tegevust noortekeskus. Ehitustööd teostas OÜ Nordlin Ehitus. Lisaks ehitustöödele korrastati ka kogu krundi ümbrus. Koos sisustamisega kulub saunahoone uueks loomisele kokku ligi 2 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles