Tallinn saab aasta lõpuks 40 uut bussi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) tutvustas Vabaduse väljakul firma MAN Truck & Bus AG äsja Tallinna saabunud linnaliinibusse, millel on TLT täiesti uus kujundus.


Samasuguses ühtses stiilis kujunduse saavad ka kõik järgmised uued ühissõidukid, mille TLT edaspidi soetab. Vanu busse enam üle värvima ei hakata. Aasta lõpuks jõuab MANi tehasest Tallinna kokku 40 uut liinibussi, millest 20 on 12 meetrit pikad ning 20 liigendbussid pikkusega 18,75 meetrit.
«Viimase kahe aasta jooksul on Tallinnas täiendavalt liinile läinud 150 bussi, nendest 85 täiesti uut ning 65 järelturult soetatud heas korras kasutatud bussi,» ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm. 40 uue bussi kogumaksumus on ligi 9 miljonit eurot.

Samamoodi ühtse kujundusega saavad olema kõik uued trammid, aga nende kujunduses kasutatakse rohelise värvi asemel oranži.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles