Veerenni ülesõitu polegi vaja sulgeda?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerenni tänava raudteeülesõit Tallinnas.
Veerenni tänava raudteeülesõit Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Aktiivselt Veerenni tänava raudteeülesõidu sulgemise vastu võidelnud Luite Seltsini on jõudnud  kaks vastust arupärimistele, mis ilmekalt tõestavad, et ülesõitu polegi vaja sulgeda.


Riigikogus arupärimisele vastates ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts muu hulgas, et «Veerenni tänava raudteeülesõidu säilitamise üle otsustab eeskätt Tallinna linn kui projekti «Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine Tallinnas» tellija. AS Eesti Raudtee tegutseb antud kontekstis Tallinna kommunaalametiga sõlmitud lepingu alusel ning on valmis omalt poolt Veerenni raudteeülesõidu sulgemise või säilitamise küsimuse uuesti läbi vaatama. Kehtivad normatiivaktid ei kohusta nimetatud ülesõidukohta sulgema.»

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut aga vastas Luite Seltsi juhatuse liikme Jaak Aderi päringutele: «Oleme seisukohal, et antud raudteeülesõidukohta ei tuleks sulgeda, kui seda just ei nõua majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja/või aktsiaselts Eesti Raudtee. Kui nimetatud institutsioonid peaksid seda Tallinna linna käest siiski nõudma, siis enne otsuse langetamist kaasatakse läbirääkimiste protsessi ka kohalikud elanikud, sealhulgas Luite Seltsi esindajad.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles