Savisaare jääshow kiskus palaganiks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valimiseelses avamismaanias avas Tallinna linnavõim neljapäeva õhtul ka Tondiraba jäähalli, mida hakati ehitama alles tänavu suvel ja mis valmib järgmise aasta juunis.


Tegelikult avati ametlikult «Eesti iluuisutamise olümpiahooaega». Kuigi väidetavalt polnud tegu valimisüritusega, jagasid venekeelsed tütarlapsed poolelioleva halli ees saabujatele Keskerakonna valimislehti. Ja nagu tänavu sügisel kombeks, rikkus Keskerakonna ürituse meeleolu IRLi tiim eesotsas linnapeakandidaat Eerik-Niiles Krossi ja erakonna peasekretäri Tiit Riisaloga.

IRLi esindajad asusid Keskerakonna näitsikutega võidu voldikuid jagama. Kui üks vanaproua Krossi näopildiga paberi võttis, pistis üks konkureeriva erakonna näitsik vene keeles kisama: ärge seda võtke, see on vale kampaania! Aga pensionär kättesaadud asja enam käest ei anna ja nii suunduski proua telgi poole, uhkelt Krossi pildiga vehkides.

Ajakirjanikud esitasid Savisaarele küsimusele ürituse mõttekuse ja maksumuse kohta, kuid asjalikke vastuseid ei tulnud. Savisaart püüdis intervjueerida ka TV3 saate «Võimalik vaid Eestimaal» juhiks kehastunud Kross, kuid temalgi ei olnud edu.

Ajakirjanikele korraldati ühes ehitusplatsile püstitatud telgis pressikonverents, teistele külastajatele pakuti samal ajal teises telgis pirukaid. Rahvas sai näha ka pikka ja meeleolukat uisushowd. Teiste seas esines ka eelolevatel kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas kandideeriv Jelena Glebova, kelle foto ilutses ka ürituse välireklaamil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles