Vabaduse väljakul avas uksed Euroopa kosmosenäitus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. oktoobril avati Vabaduse väljakul interaktiivne kosmoseteemaline rändnäitus «European Space Expo», mis jääb kõigile huvilistele avatuks 6. oktoobrini.


Ulmelise välimusega kuppeltelgis asuva näituse peamised eksponaadid on paarkümmend puuteekraani ning lae all rippuvad satelliidimaketid. Näitus on seni suure menuga külastanud 15 Euroopa linna. Kosmosenäitus viiakse ellu Tallinna Linnavalitsuse ja EASi koostöös ning Energia Avastuskeskuse ja TTÜ kaasabil. Sissepääs näitusele on tasuta ja eksponaatide kohta jagatakse teavet mitmes keeles.

«See on üks väga hea näitus, aga selleks, et temast kasu saada, tuleb kõigepealt veidi tööd teha. Siin on välja pandud 13 interaktiivset ekraani, igal ekraanil on 20 teemat. See tähendab, et on võimalik tutvuda 260 huvitava teemaga ja nende kohta uut informatsiooni.
Kui ma eile neid ekraane testisin, siis sain aru, millised lüngad on minut teadmistes. Aga kes viitsib tööd teha, see saab siit teada palju kasulikku,» ütles EASi kosmosebüroo juht Madis Võõras näituse avamisel.

«Siin ei ole juttu niivõrd sellest, kuidas ehitatakse satelliite ja kuidas nad orbiidile jõuavad, vaid sellest, kuidas saada kosmosest konkreetset kasu maa peal. Asi algab kosmosepoliitikast ja siis järgnevad juba teised teemad: kosmos põllumajanduses, kosmos lennunduses, kosmos transpordis ja nii edasi. Suur osa näitusest on pühendatud uuele kosmoseinitsiatiivile Copernicus,» lisas ta.

Selleks, et külastajad ei peaks üksi ekslema, on näitusel giidid, kelle tunneb ära valgetest mütsidest ja sinistest särkidest. Näitus on avatud tööpäevadel kella 9-19, nädalavahetusel kella 10-19. Sissepääs on kõigile tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles