Soidro: Mustamäele võiks ehitada puuküttega sauna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veidi pärast kella kümmet laupäevahommikul, kui Mustamäe turu sibulalaadal oli karaokemuusik esimese levihiti valla päästnud, oli turu teises otsas täiusliku talvepaketi ehk villaste sokkide, sibulate ja korvpalliraamatutega kaubitseva kirjamehe Mart Soidro juures platsis ka esimene kunde.

Mees soovis osta koguni kaht korvpalliraamatut, sest enda sõnul tuli ta just nende pärast täna siia. Soidro, valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik kolmas number Mustamäel, lõi ostjaga käed, naeratas rõõmsalt ja teatas, et ta pole hoopiski suurem asi turukaupmees ja tuli täna siia pigem oma ideid tutvustama.  Tilli jättis targu müügilauale sättimata – et ei vajuks maitseroheline longu nagu mõnel teise turukaupmehega kahjuks juhtunud, meenutas ta muiates.

Soidro käis välja konkreetsed ideed, kuidas elu Mustamäel paremaks muuta. «Kõigepealt võiks siin igas kvartalis olla paar kordnikku, kes avaliku korra eest hoolitseks,»  rääkis ta. «Mustamäel on palju koledaid putkasid, kus müüakse nii odekolonni kui lastele pugakommi, selline asi tuleks kohe lõpetada. Kindlasti vajab Mustamäe aga korralikku puuküttega sauna, kus oleks krõbe leil,»  tegi ta kokkuvõtte.

Turul olid Soidrot toetamas ka Indrek Tarand, Juku-Kalle-Raid, Vootele Hansen, valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik esinumber kesklinnas Karli Lambot jt. Soidro kõrvale oli kenasti kunstilise müügileti üles sättinud sama valimisliidu teine kandidaat Mustamäel keraamik Kadri Jäätma, kes oma numbri on jäädvustanud ka keraamilise väikevormi tahaküljele.

Turupäev meelitas lendlehti ja muud nänni jagama ka suuremad erakonnad, nii püüdsid juba väravas turuliste hääli üksteise võidu Reformierakond ja Keskerakond. Häältepüük ei suju aga sugugi viperusteta, kui uskuda pealtnähtud stseeni: keskerakondlasest nooruki püüdlustele värvata vanemat baretiga prouat Toompea piiramise aktsiooni, kus ka raadio antakse, teatas viimane pahaselt: «Ma ei saa aru, millest te räägite!» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles