Kunstiakadeemia sokitehase majast pool läheb lammutamisele

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suva sukavabriku tootmishoone Kalamajas, mis saab tulevikus Eesti Kunstiakadeemia uueks koduks.
Suva sukavabriku tootmishoone Kalamajas, mis saab tulevikus Eesti Kunstiakadeemia uueks koduks. Foto: Andres Haabu

Sokivabriku ja tulevase EKA peahoone 1980. aastatel ehitatud pääsla, kontor ja söökla on akadeemia jaoks kasutusväärtuseta ja see lammutatakse, ütles EKA õppeprorektor Andres Tali.

«Esimese asjana kaalusime, kas mahume sellele pinnale ära,» ütles EKA õppeprorektor, dekaan ja professor Andres Tali Õhtulehele. Nimelt on sokivabrik üle kahe korra väiksem kui plaanitud uus maja.

«Meil on väga täpsed arvutused miinimummahu peale, kui palju on meie õppetöö jaoks ruumi vaja, aga koos Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi spetsialistidega jõudsime järeldusele, et mahume ära siia,» kiitis Tali.

Maja kontorihoone läheb aga lammutamisele, nagu ka pääsla all asuv suur tsiviilkaitsepunker, kuhu kogu vabrikutäis töölisi mahtunuks varjuma.

Kunstiakadeemia peaks renoveeritud majja sisse kolima 2016. aasta lõpuks. Sokivabrik Suva pole veel endale uut kohta leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles