Anvelt: tasuta rongisõit tallinlastele on hea mõte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: SCANPIX

Sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Andres Anvelt peab tasuta rongisõitu tallinlastele heaks mõtteks – tema hinnangul on rongisõit ühistranspordi üks osa ning kui bussi- ja trammisõit on tallinlastele tasuta, peaks pealinlased saama ka rongiga tasuta sõita.

«Tasuta ühistransport on Tallinna puhul mõistlik asi,» sõnas Anvelt. «Ent seda vaid juhul, kui see lahendab logistilised probleemid linnas– ummikud jms. Ühistranspordiskeem on efektiivne juhul, kui see puudutab kogu suur-Tallinna linnastut. Praegu pole ühistranspordi kasutamine paljudele mugav,» sõnas ta.

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule otsuse eelnõu, mille eesmärgiks võimaldada tallinlastel ka elektrirongiga linna piires tasuta sõita.

Eelnõu kohaselt sõlmitakse Elekriraudtee AS-iga piletihindade hüvitamise leping tähtajaga kuni 31. detsember 2014. Lepingu kogumaksumus on 375 000 eurot. Plaani kohaselt hakkaks leping kehtima juba oktoobrikuu keskpaiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles