Oktoobrist saavad tallinlased ka rongiga tasuta sõita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee uus rong.
Elektriraudtee uus rong. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Tallinna linnavalitsus arutab kolmapäeval eelnõud, mille alusel saavad tallinlased linna piires ka Elektriraudtee rongidega tasuta sõita, tõenäoliselt hakkab uus süsteem toimima oktoobri teisest poolest.

Sõidusoodustuse kehtima hakkamine sõltub peamiselt tehnilise võimekuse loomisest, ütles Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo BNSile. Kuigi Elektriraudtee juba kasutab ühiskaarte, vajab arendamist reisijate arvestamise ja arvete esitamise süsteem, lisas Harjo. Optimistlike prognooside kohaselt võiks Harjo hinnangul soodustus kehtima hakata oktoobri teises pooles.

Elektriraudtee on alati olnud avatud tallinlastele tasuta transpordivõimaluse pakkumisele, ütles ettevõtte müügi- ja turundusjuht Norbert Kaareste BNSile. Tema sõnul lepingu küll veel ei ole, kuid Elektriraudtee on valmis seda koheselt sõlmima.

Eelnõu kohaselt eraldatakse sõidusoodustuse jaoks 375 000 eurot, millest 75 000 on ette nähtud käesolevaks aastaks ja 300 000 järgmiseks aastaks. Lepingu tähtaega võib eelnõus tulenevalt pikendada poolte kokkuleppel, vastavalt selleks otstarbeks eraldatud eelarve vahendite arvelt.

Alates käesoleva aasta 1. jaanuarist kehtib Tallinna ühtses piletisüsteemi ühistranspordivõrgus tasuta sõiduõigus kõigile rahvastikuregistrijärgsetele tallinlastele. Seoses sellega on paljud seni raudteed eelistanud inimesed hakanud kasutama Tallinna busse, trolle ja tramme.

Eelnõu kohaselt on sõidusoodustuste laiendamine kavas Tallinna ühistranspordivõrgu ja reisirongide paremaks integreerimiseks, sõitjatele suurema valiku võimaldamiseks ja linna ühistranspordisõidukite koormuse vähendamiseks Elektriraudtee esimeses tsoonis ehk Tallinna linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles