Keelatud valimisreklaamid olid ka IRLi kontori akendel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik-Niiles Krossi valimisreklaam poliitilise välireklaami keelu ajal Paldiski maanteel IRLi kontori akendel.
Erik-Niiles Krossi valimisreklaam poliitilise välireklaami keelu ajal Paldiski maanteel IRLi kontori akendel. Foto: Mihkel Maripuu

Hoolimata täna kehtima hakanud poliitilise välireklaami keelust ilutsesid IRLi linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi valimisplakatid nii Pirita teel kui ka erakonna kontori akendel Paldiski maanteel.


Keset Pirita teed olnud reklaam võeti lõunaks maha ning tööpäeva lõpuks olid ka erakonna kontori akendel olnud valguskastid pööratud siseruumide poole, nii et Krossi reklaamid enam tänavale ei paistnud.

«Sellele asjale võiks läheneda terve mõistusega. Kui mõne maja seinal oleks Eerik-Niiles Krossi pilt mõõtudega kuus korda kaksteist meetrit, siis loomulikult oleks see taunitav. Aga kui erakonna autol on erakonna logo, siis see on teine asi,» ütles IRLi peasekretär Tiit Riisalo.

Ta lisas, et ka erakonna kontori aknal olev valguskast erakonna väikese logoga ei peaks kedagi häirima. «Igatahes praegu kontoris mingit valimisreklaami ei ole. Politsei käis kohal ja veendus selles,» lausus Riisalo.

«Politsei käis erakonna kontoris kohal ning selleks ajaks olid töötajad ise juba plakatid kontori siseruumide poole keeranud. Politseinikud selgitasid veelkord üle, et keelatud on ka hoonete akendele väljapoole suunatud plakatite asetamine,» ütles politsei pressiesindaja Tuuli Härson esmaspäeva õhtul.

Vastutus poliitilise välireklaami keelu nõuete vastu on seaduse kohaselt solidaarne ning vastutusele saab võtta nii reklaami paigaldaja, esitaja kui ka selle tellija.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles