Uudiseid loomaaiast: lõpuks õnnestus määrata surikaadipoja sugu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surikaadipoeg Schummi.
Surikaadipoeg Schummi. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaia töötajatel õnnestus lõpuks kindlaks teha surikaadipoeg Schummi sugu.

Suve hakul sündinud ja koos perega elevandimaja keldrisse avastusretke ette võtnud surikaadipoja soo määramisel loodeti esmalt hakkama saada eemalt vaatamisega, kuid kui poeg end vahel ka tagajalgadele istuma sättis, siis ikka nii, et jäi vaataja suhtes külje või seljaga.

Lõpuks lahendas mõistatuse emaloom ise: ta võttis istuva poja selja tagant haardesse ja pööras vaatajate poole – vaadake, mul on poiss! Nii et kuulsa vormelisõitja Michael Schumacheri järgi surikaadipojale suvel pandud nimi Schummi läks asja ette.

Mõnusad suvelõpuilmad ei lase loomaaiatöötajail siiski unustada, et ega tänavune talvgi tulemata jää ja nii tegeletakse pisitasa talveks ettevalmistumisega. Nädala sees lasti alla veelindude talvitustiigi vesi, et vaadata üle ja puhastada külmumisvastane seade tiigil lahvanduse hoidmiseks talvel. Samuti valmistatakse ette siseruume soojamaa-asukatele, kes meie kliimas talvel nina õue pista ei kannata. Loomaaialoomad aga koguvad sügisandidest jõudumööda vitamiine talvekülmade üleelamiseks, töötajate kinnitusel on kõigil isu väga hea.

Uutest asukatest saab seekord välja tuua vaid esmaspäeval inkubaatoris koorunud argusfaasani tibu.

Loomaaiast Hiiumaale loodusesse viidud viieteistkümnest raadiokaelusega varustatud naaritsast on seni ainult ühel kehvasti läinud – ta jäi rebase hambusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles