Vaidlustused ja kohtuasi võivad nurjata Tallinna sõitjateveo hanke

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss.
Liinibuss. Foto: Panther Media / Scanpix

Tallinna halduskohus teeb kevadel välja kuulutatud Tallinna linna sõitjateveo hanke vaidlustuse osas otsuse 26. septembril. Hanke korduva vaidlustamise tõttu võib liinide teenindajana jätkata AS MRP Linna Liinid.

Detsembris lõppeb linnal praeguse ainsa eravedajaga AS-iga MRP Linna Liinid sõitjate veoleping, kevadel korraldas linn hanke uue vedaja leidmiseks. Hanget on tänaseks aga vaidlustatud kaks korda ja viiel korral on muudetud pakkumiste avamise tähtaega.

Linna transpordiameti juhataja Andres Harjo ütles Postimehele, et esimene kord vaidlustati hange kolm tööpäeva enne pakkumist avamist Wipestrex Grupp AS-i poolt.

«Vaidlustaja esitas vaidlustuse kuna arvas, et riigihankest ei ole nõuetekohaselt ette teatatud ja vaidlustati hanke alusdokumentide tingimusi, seati kahtluse alla maksuvõlgade õiguslik tähendus, vaidlustati tegevusloa nõuet, hankelepingu tingimusi.»

Riigihangete vaidlustuskomisjon rahuldas ettevõtte vaid osaliselt - 14 nõudepunktist 4.

Teist korda vaidlustas hanke OÜ Õigusbüroo Viirma & Saar. Hanke avamine oli planeeritud 18. juulile, vaidlustuse teade esitati 12. juulil ehk siis kolm tööpäeva enne avamist.

Ettevõte vaidlustas garantiikirja kestust ja vormi, vormiriietust, läbisõidutariifi arvutamise valemit.

Riigihangete vaidlustuskomisjon jättis nõude 2. augusti otsusega rahuldamata, mille peale esitas firma kaebuse Tallinna halduskohtusse.

Seoses poolelioleva kohtumenetlusega lükkas transpordiamet pakkumiste avamise edasi 28. oktoobrile.

Kui seoses riigihanke korraldamisega esitatakse riigihangete vaidlustuskomisjonile vaidlustus või halduskohtule kaebus ja kui avaliku teenindamise leping lõpeb enne vaidluste lahendamist, siis on ühistranspordiseaduse kohaselt veo tellijal õigus sõlmida liini seni teenindanud vedajaga uus avaliku teenindamise leping.

Linn otsib hankega reisijateveo teenuse osutajat perioodiks 2014-2020. Hanke eeldatav kogumaht on 26 miljonit liinikilomeetrit. Riigihanke eeldatav maksumus ulatub 42 miljoni euroni.

MRP Linna Liinid teenindab praegu bussiliine number 2, 12, 13, 20, 20A, 39, 49, 57, 59 ja 65. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles