Lepistiku lasteaias avati moodulrühmad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mustamäel asuvas Lepistiku lasteaias avati moodulmaja, kus leidsid koha kahe rühma ruumid, aasta lõpuks avatakse veel neli moodulrühma.


Lepistiku lasteaia moodulmajas saab koha kokku 48 last. «Meil on seal olemas kõik vajalik, et nii lapsed kui ka personal saaksid end hästi tunda. Lisaks hubastele rühmatubadele on seal abiruumid personalile, avatud toiduplokis on nõudepesumasin, keraamiline pliit ja elektrikuivatuskapid, kõigi mugavustega tualettruumid personalile ja palju muudki vajalikku,» loetles Lepistiku lasteaia direktor Ülle Põld.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart tõdes, et moodulid on sobitatud olemasoleva lasteaiahoone ja õuealaga ning kohandatud lasteaia vajadustega. «Moodulmajas olevad rühmaruumid on mugavad ja hästi sisustatud ning need vastavad tervisekaitse normidele. Käesoleval aastal on planeeritud rajada kokku kuus moodulrühma,» märkis Kõlvart.

Moodulrühmad avatakse veel Nõmmel Männimudila lasteaias ja Merivälja lasteaias. «See võib tunduda lihtne, et paneme moodulmaja esimesele lagedamale platsile paika, aga arvestama peab olemasolevate trasside, kasvavate puude ja muude asjadega ja kõige selle kooskõlastamine võtab aega,» rääkis haridusameti juhataja Andres Pajula.

Lasteaia moodulmajal on elektriküte. Ametnike sõnul on see optimaalne lahendus, sest esiteks on maja väga hästi soojustatud. Teiseks aga pole otstarbekas viie aasta pikkuse rendiperioodi ajaks keskküttetrassi välja ehitama hakata.

Moodulmajade üks voorusi lasteaedade juures kasutamisel ongi see, et nende abil saab paindlikult luua täiendavaid lasteaiakohti sel perioodil, kui laste arv Tallinnas kasvab. Lepistiku lasteaia moodulmaja rendiperiood lõpeb 2018. aastal, mil laste arv peaks prognooside kohaselt hakkama langema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles