Kiirtramm võib tulla 15 aasta pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: PM

Tallinna visioonikonverentsil osalejad leidsid, et kuna linna liikluskorraldus on umbe jooksmas, siis ei jää muud üle, kui 30 aastat räägitud kiirtrammiprojekt lõpuks ometi teoks teha, kirjutab Uwe Gnadenteich ajalehes Postimees.


Tallinna visiooninõukoja liige arhitekt Ignar Fjuk arvas eile konverentsil esinedes, et linn suudaks järgmise 15 aasta jooksul välja arendada 75 protsenti kavandatud kiirtrammisüsteemist, mille esialgse plaani on visandanud linnavolikogu juurde moodustatud komisjon.

Nende koostatud plaani järgi kulgeksid kiirtrammiliinid tulevikus nii Kopli kui Paljassaare poolsaarele, Nõmmele ja mööda Tartu maanteed kuni Tallinna ringteeni. Pirita suunal jõuaks kiirtrammiliin Pirita silla lähedusse. Ainus liin, mis linnast välja ulatub, viiks Maardu ja Kallavereni.

Fjuk on kiirtrammi plaanidega tegelnud juba ligi 30 aastat.

«Juba alguses oli plaan viia kiirtramm lõigus Politseiaiast kuni rahvusraamatukoguni maa alla,» meenutas ta. «Siis oli juttu ka kiirtrammi edasiarendamisest Mustamäele. Mäletan, kuidas arutati, kas teha see Sõpruse puiestee kahe sõiduraja vahele või koguni osaliselt maa alla.»

Kesklinnas kiirtrammi maa alla viimisest pole tema sõnul pääsu. Seda rõhutas ka volikogu komisjoni tööd juhtinud Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi direktor Erik Terk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles