Klooga holokaustimemoriaal läks kultuuriministeeriumi hoole alla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Rassi ja Diana Taalfeldi võidutöö «Mäletame».
Mari Rassi ja Diana Taalfeldi võidutöö «Mäletame». Foto: Eesti Arhitektide Liit

Valitsus otsustas tänasel istungil anda kultuuriministeeriumile üle viis Harjumaal Klooga alevikus asuvat maatükki, mis on vajalikud Klooga koonduslaagri memoriaalkompleksi korrastamiseks ja väliekspositsiooni rajamiseks.

Seni kuulus maa majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (üks maatükk suurusega 2479 ruutmeetrit) ning keskkonnaministeeriumi (neli maatükki kogupindalaga 3218 ruutmeetrit) valitsemisalasse.

Klooga memoriaali korrastamist ja holokausti teemalise väliekspositsiooni rajamist juhib Eesti Ajaloomuuseum ning väliekspositsiooni projekt on valmis. Võidutöö autoriteks on Mari Rass ja Diana Taalfeld arhitektuuri- ja projekteerimisbüroost EA Reng.

Muuseum viis läbi riigihanke ja sõlmis lepingu vastavate tööde teostamiseks. Tööde planeeritav lõpp on tänavu septembris. Kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik Brita Merisalu ütles Postimehele, et töödega ollakse graafikus.

Valitsus on seadnud eesmärgiks Klooga holokausti memoriaali korrastamise käesoleva aasta kolmandaks kvartaliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles