Esimesed pildid: sellised näevad välja Tallinna uued trammid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõunal toimus Kopli trammidepoos pressikonverents kus Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimees Enno Tamm ning Hispaania firma CAF esindajad tutvustavad Tallinna uusi tramme ja nende tootmise käiku.

Esimest korda näidati Tallinna tarvis tootmises olevate trammide kunstniku visiooni sellest, millised võiksid uued sarvilised väljast ja seest välja näha.

Eesti riik ostab Hispaania trammitootjalt CAF Tallinna linnale 16 uut trammi, mis hakkavad teenindama 3. ja 4. liini reisijaid. Uued trammid koosnevad kolmest moodulist, on 30 meetrit pikad ja 2,3 meetrit laiad. Ka on trammid täies ulatuses madalapõhjalised, mis tagab neile lihtsa ligipääsetavuse. Trammidesse tuleb 78 istet, lisaks 6 klapptooli ning multifunktsionaalne ala ratastoolis või lapsevankriga reisijatele.

Esimesed uued trammid peaksid Eestisse jõudma 2014. aasta novembris. Viimased trammid jõuavad 2016. aasta alguseks.

Uued trammid ostetakse valitsuse otsusel saastekvootide müügist saadava tulu arvelt. 43,6 miljoni euro eest saab Tallinn peale trammide veel vajalikke seadmeid koos tarkvaraga ning tarnija hoolitseb ka trammijuhtide ja hooldemeeskonna koolitamise eest.

Praegu sõidab Tallinnas kokku ligi 80 trammi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles