Tallinna Euroopa kool avab uksed

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Esmaspäeval avatakse Ülemiste Citys Tallinna Euroopa kool, kus alustab septembris kooliteed 75 õpilast.

Lisaks Euroopa Liidu teenistujate (sealhulgas IT-agentuuri töötajate) lastele võimaldab uus kool rahvusvahelist haridust välisekspertide, Eesti diplomaatide ja välisriikide diplomaatide lastele ning mistahes rahvusvahelises koolis õppinud või õppima siirduvate Eesti kodanike lastele. Euroopa koolide eesmärk on võimaldada ühtset haridust Euroopa Liidu teenistujate lastele sõltumata sellest, millises liikmesriigis nad parajasti elavad.

Euroopa Kooli õppekavades on olulisel kohal emakeelne õpetus ning emakeele ja omakultuuri õpe. Euroopa Koolis edukalt läbitud õppeaastaid ja nendega seoses välja antud diplomeid ja tunnistusi tunnustatakse Euroopa Liidu  liikmesriikides ja paljudes muudes riikides

Tallinna Euroopa kooli lõi sihtasutus Innove ning kool tegutseb erakooliseaduse alusel. Õppe kvaliteedi tagamiseks viivad Euroopa Kooli inspektorid iga kolme aasta tagant läbi auditi, mis on akrediteerimislepingu sõlmimise ja pikendamise aluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles