Kross: ma olen täielik Savisaare vastand

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oma tegusat meeskonda presenteerinud IRL Tallinna linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross ütles intervjuus Tallinncityle, et Keskerakonna ainuvõimu murdmine ja kolmikliidu sarnane linnavõim on täiesti reaalne.

Tallinnas on Krossi hinnangul täielikult vaja muuta poliitilist kultuuri, samuti tõsta elatustaset. «Nii nagu mujal Eestis, on pealinna suurimaks probleemiks madalad palgad ja kõrged hinnad,» lausus Kross.  «Linna ülesanne on mitte olla puukmajandus, vaid linn peab aususe ja avatuse teel tekitama soodsa ettevõtluskeskkonna, et siia tahaksid tulla nii ärid kui inimesed.»

Krossi sõnul ongi tema meeskonnas just need inimesed, kellel on võimekust ja julgust pealinna poliitilist kultuuri muuta. Krossi meeskonnas kandideerivad kirurg Tiit Meren, Gustav Adolfi direktor Hendrik Agur, õigusteaduste doktor Priidu Pärna, arhitekt Yoko Alender, riigikogu liige Liisa Pakosta, olümpiavõitja Jaak Uudmäe ja Eesti Omanike Keskliidu tegevjuht Priit Värk.

«Olen täielik Savisaare vastand,» ütles Kross. «Olude tõttu on meie vastandumine kestnud päris kaua, sest esimene kokkupuude oli meil 1988 aasta 4. juunil kui mina juhtisin esimest noortefoorumit, mida Savisaar justkui kaaperdada tahtis, et luua noorte Rahvarinnet. Olin sunnitud peatama tema kõned, pärast mida ta lahkus saalist,» meenutas IRL linnapeakandidaat.  «Ta käitus ebademokraatlikult ja mõtlesin siis, et see mees ei tohiks kunagi saada demokraatliku Eesti peaministriks,» rääkis Kross.

«Tema valijate seas on palju inimesi, kes on mugavusvalijad, sest kohalikud teemad pole inimesi väga huvitanud. Tahan aga teha korraliku kampaania ja õhutada inimesi mõtlema ja tegema mõtestatud valikuid,» ütles Kross. «Praegu levima kippuv hoiak, et Savisaar on juba ette võitnud ja teised alla andnud, on enneagne. Meie võtame valimisi väga tõsiselt, meie meeskond on ette võtnud Tallinna küsimused ja me ei kavatse loobuda.»

Kompromiteerivat infot oma vastaskandidaatide vastu Kross kasutada ei plaani. «Minu vastu on seda aastaid kasutatud, aga suhteliselt tulutult,» muigas ta. «Kavatsen kasutada kõiki lubatud vahendeid, mu salarelv on avatus ja ausus ning sellega praegune linnapea konkureerida ei suuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles