Homme esitletakse Eesti suurimat tervikrenoveeritud korterelamut

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse puiestee renoveeritud kortermaja esitlus
Sõpruse puiestee renoveeritud kortermaja esitlus Foto: Erakogu

Homme, 22. augustil kell 13 esitletakse Tallinnas Sõpruse puiestee 202 Eesti suurimat tervikrenoveeritud korterelamut. Sõpruse pst 202 on silikaatkivist üheksakorruseline elumaja, mille arhitekt on Raine Karp.

Elamu valmis 1970. aastal. Majas on 162 korterit, mille üldpind on kokku 9630 m2. Hoone maht on 49623 m3. Hoone tervikrenoveerimine teostati aastatel 2012-2013. Projekti maksumus on ligi 2 062 000 eurot, sellest 35 protsenti SA Kredex renoveerimistoetus 721 600 eurot, mis ühtlasi on seni suurim toetussumma Eestis.

Renoveerimistööde käigus soojustati kogu fassaad ja katus, vahetati välja kõik hoone aknad ja renoveeriti küttesüsteem. Hoonele on paigaldatud sundväljatõmbe- ja soojustagastusega ventilatsiooonisüsteem.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul on kortermajade renoveerimine äärmiselt oluline. «Energiasäästu kõrval võiks välja tuua teise olulise aspekti, milleks on vara väärtuse tõus elanike endi silmis. Inimesed, kes panustavad maja renoveerimisse, hindavad seda ka rohkem,» rääkis Mardi, kel jagus kiidusõnu ka korteriühistule, mida juhib Anvar Kima.

«Renoveerimine saab ikka ja alati teoks vaid tänu aktiivsele ühistule,» kiitis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles