Talentide linn: tõkkepuuga ülekäigurada

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Mustamäe linnaosas Laki bussipeatuses asuv ülekäigurada valmistab suure üllatuse ennekõike just vaegnägijatele, kes bussipeatusest kulgeva sebra teise otsa jõudes äkitsi teepiirde endi eest avastavad.

Teepiirdest on võimalik mööduda, astudes mõned sammud vasakule, kuid kõige loogilisem selline ülekäigurada kahtlemata pole.

Küllap on kavas ülekäigurada mujale viia, kuid ajutine lahendus tulnuks jalakäijale loogiliselt reguleerida. 

Irooniliseks võib pidada ka seda, et ülekäigurada tähistava liiklusmärgi all on lisateatetahvel, mis annab märku, et ülekäigurada või teelõiku kasutavad sagedasti justnimelt pimedad.

Tallinna transpordiameti liikluskorraluse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa edastusel toimub ülekäiguraja nihutamine ohutumasse kohta s.o. Mustamäe tee poole.

«Tööde teostamise käigus õnnestus liiklusmärgid ja piire paigaldada, kuid ootamatu vihmasadu nurjas teekattemärgistamise,» põhjendab Rüütelmaa praegust olukorda. «Kui ilm vähegi lubab, siis täna õhtul lõpetatakse ka märgistusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles