Alkohol spordikeskuses: linnaosa vanem taunib, spordikeskuse direktor peab normaalseks

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme spordikeskus
Nõmme spordikeskus Foto: Kultuurikava.ee

Postimehe toimetuse poole pöördus lugeja, kes käis nädalavahetusel Nõmme spordikeskuses ja märkas seal mitmeid alkoholi joovaid inimesi. Plasttopsidest siidrit ja õlut rüüpavad külastajad olid joogid ostnud spordikeskuse kohvikust. See tekitas lugejal omakorda küsimuse: miks müüakse spordikeskuses alkoholi?

Nõmme spordikeskuse direktori asetäitja Riho Järveläineni sõnul oli seikluspargis pühapäeva pärastlõunal purjus inimeste seltskond, kelle seast üks nähtavate joobetunnustega isik soovis minna täispuhutava palli peale. Kuna instruktor ei lubanud mehel joobes seisundis atraktsioonile minna, tekkis konflikt. «Isik oli joobes, kõikus. Kuna klient oli meie klient, oleksime pidanud seda märkama ja varem talle tähelepanu pöörama,» nentis Järveläinen. Tema sõnul on selliseid intsidente suve jooksul vaid mõnel korral ette tulnud ja siis palutakse joobes inimestel territooriumilt lahkuda, halvemal juhul kutsutakse politsei.

«Tore oleks, kui sport ja alkohol oleks lahus,» nentis Järveläinen, ja lisas, et paraku on Eesti (spordi)kultuuris tavaks, et alkohol kuulub sündmuste juurde.

Spordikeskus võiks olla alkoholivaba

Nõmme linnaosa vanem Erki Korp arvas, et tegelikult ei peaks tohtima spordikeskuses alkoholi müüa. «Varasematel aastatel sellist asja ei olnud. Ma ei pea seda mõistlikuks: seal on pered ja lapsed ja see ei sobi kokku.»

«Alkohol on üldse mõistusega inimese jook. Õlu on karastusjook. Kui õlut mõistlikult juua, on ta taastusvahend,» lisas Nõmme spordikeskuse direktor Toomas Klasen, kelle sõnul pakutakse ka suurte maratonide järel sportlastele õlut.   

Õlut ja siidrit saab osta spordikeskuse kohvikust, teisalt on spordikeskuse territooriumil alkoholi tarbmine keelatud. Silmanähtavalt joobes inimesed juhatatakse territooriumilt välja.

Korp selgitas, et spordikeskuse territooriumil asuvale kohvikule on antud luba alkoholi müüa. Kuna osa laudasid on terrassi peal väljas, võib juhtuda, et klient läheb oma joogiga välja. Samuti ei kontrollita ka spordikeskuse territooriumile sisenejate käe- ja spordikotte ning nii võib juhtuda, et mõni külastaja võtab oma alkoholi kaasa.

Seiklusrajale minejaid kontrollitakse

Nõmme spordikeskuse territooriumil asuva seikluspargi juhataja Vahur Teder ütles, et rajale minejate kontrollimisse suhtutakse tõsiselt. «Meil on alkomeeter ja kui on ilmselgelt näha alkoholi tarbimise tunnuseid, siis me ei lase inimesi rajale.»

Teder tõdes, et ühtepidi on tegemist meelelahutusega, teistpidi kinnitab inimene enda allkirjaga, et kui midagi peaks seiklusrajal juhtuma, on seiklusraja omanikud vastutusest priid.

Nõmme spordikeskuse töötajatele on plaanis anda täpsemad juhised konfliktsete situatsioonide lahendamiseks. Turvamehi Järveläineni sõnul spordikeskuse territooriumile palgata ei plaanita, kuna varasemate kogemuste põhjal on turvatöötajate sekkumist vajavaid olukordi suve jooksul liialt vähe.

Nõmme linnaosa  vanema Erki Korbi sõnul on probleemi arutatud linnaosa ettevõtlusjuhiga ning kohvikuga lepingu pikendamisel kaalutakse, kas lubada alkoholi spordikeskuses müüa või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles