Siilikesel ja rebasel on Kadriorus pühendusega pärnapuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrioru pargi 295. juubeliaasta puhul asuti taastama Weizenbergi tänava ja uue veekanali vahelise ala pärnaalleed, kuhu ligi 90 soovijat said istutada omanimelise puu.

Pühendusega puud on näiteks kirjanikepaaril Aimee ja Vladimir Beekmanil ja meediategelasel Olav Osolinil, head tervist soovib jalutajatele doktor Eero Merilind. Anonüümsemat laadi annetajate kohta on pärnapuu juures märge, et siin on oma puu saanud ka siilike ja rebane ning Kata ja Mart.

Kadrioru pargi direktori Ain Järve sõnul sai endale puu lunastada iga soovija ning koostöös Kadrioru Seltsiga leiti ka inimesed ja asutused, kes pargi juubeliaastal soovisid puude istutamise üritusega ühineda. Nimelise pärnapuu Kadriorus sai tänavu lunastada 250 euroga. Tuleval aastal toimub aga uue allee istutamine ning seega on soovijatel võimalik Kadrioru pargis endale puu osta, tehes pargile annetuse.

«Kuna puu jääb parki kasvama vähemalt 120. aastaks, siis väga paljud annetasid oma pärna lapsele ning samuti oli annetajate puhul tegemist inimestega, kes soovisid puud kellegi lähedase mälestuseks, et oleks paik, kus mälestamas käia,» märkis Järve.

Pärnade istutamine algas  tänavu 15. mail ning hetkel on kõik kohad broneeritud, kuid istutamine on veel täies hoos, sest osa annetajaid pole omanimelist plaati veel paika saanud.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles