Vene saatkonna ees avaldas Navalnõile toetust sadakond inimest

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänaseks kutsus julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross koos Euroopa Rahvapartei noorteorganisatsiooniga inimesi osalema miitingul Vene opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi toetuseks. Tallinnasse Vene saatkonna ette kogunes ligi sadakond inimest.

«Mida rohkem on näha, et see juhtum ei jää tähelepanuta, seda parem,» põhjendas Kross meeleavalduse vajalikkust. «Euroopas olid meeleavaldused juba mõne päeva eest, meie peame seda ka tegema.»

Krossi sõnul on võtmeküsimus, kas Navalnõil lastakse valimistest osa võtta või mitte. Ta lisas, et isegi Saksamaa on oma arvamust avaldanud, et Navalnõi saaks osaleda. «Vabastamine määrab Venemaa poliitika arengu järgmisteks aastateks, sest ühtegi teist opositsiooniliidrit, kes suudaks tõsiselt võetavat valimistulemust saada, praegu ei ole,» märkis Kross.

Läänemaailma poolt on tulnud kinnitus, et Navalnõid peetakse siiski demokraadiks ja opositsionääriks ning  kohtuasja poliitiliseks ja see annab hoogu tema toetajatele juurde, lisas ta.

Kross rääkis, et kuigi meeleavaldus oli tema mõte, on selle peamiseks korraldajaks Euroopa Rahvapartei noorteorganisatsioon, kelle noorpoliitikud 32st riigist võtsid miitingust osa.

Tallinnas toimuv meeleavaldus algas Toompeal kell 14 ning edasi jalutati Vene saatkonna juurde.

Kirovi linna Lenini rajooni kohus mõistis Vene opositsiooni liidri Aleksei Navalnõi süüdi metsandusettevõtte Kirovless vara omastamises ning määras talle karistuseks viieaastase vabadusekaotuse. Kohtusaalis vahistatud 37-aastane Navalnõi eitas kõiki süüdistusi ning kinnitas, et kohtuprotsess on kättemaks Kremli kritiseerimise eest.

Reedel käskis kohus vangi mõistetud Navalnõi koheselt vabastada, kuniks 6 nädala jooksul selguvad tema kohtuotsuse edasikaebamise tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles