Õlidetektor saadab reostuse kohta SMSi

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna keskkonnaamet avas täna linnahalli kail pealinna õlireostuse monitooringu pilootprojekti, mille raames hakkab vee äärde paigaldatav uudne detektor andma infot õlireostuste kohta.

Õlidetektor seirab veepinda ning teavitab õlireostusest e-mail/SMS häireteatega keskkonnaameti vastutavaid isikuid. Merepuhtuse staatust Linnahalli kai juures on võimalik reaalajas jälgida Flydog Solutions'i loodud keskkonnaseiresüsteemi abil, mis võimaldab õlidetektori kogutud infot edastada ja hallata.

«Õlireostuse pilootprojekt pakub Tallinnale innovaatilist lahendust mere puhtuse jälgimisel ja seisundi parandamisel ning on samm edasi täitmaks Tallinna pikaajalist ambitsiooni pälvida 2018. aasta Euroopa Rohelise Pealinna tiitel,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu.

Merepuhtuse info tehakse avalikkusele kättesaadavaks veebiplatvormil, kus lisaks õlidetektori infole kuvatakse ka õhu- ja veetemperatuuri, mõõtmiste aegu ning seadmete GPS asukohta. Veebiplatvorm on kõikidele huvilistele avalik kuni pilootprojekti lõpuni 1. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles