Eestisse pagenud abielupaar rüüstas BMWsid

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimirs Levins (mustas T-särgis) ja Sofija Levina olid kohtu ees eelmisel reedel. Abielupaari soov oli, et nad vabaneksid vanglast ühel ajal – see peaks juhtuma selle aasta jõulude paiku.
Vladimirs Levins (mustas T-särgis) ja Sofija Levina olid kohtu ees eelmisel reedel. Abielupaari soov oli, et nad vabaneksid vanglast ühel ajal – see peaks juhtuma selle aasta jõulude paiku. Foto: Liis Treimann

Lätlastest abielupaar teenis Tallinnas elatist uuemate BMWde varuosade vargusega, kolme kuuga käidi ööpimeduse varjus kallal rohkem kui kolmekümnel autol ja tekitati vanas rahas miljonikroonine kahju.

24. novembri öö Õismäel Ehitajate tee 115 ees. Lätlasest automehaanik Vladimirs Levins (27) ja tema tuttav kohalik Sergei Smirnov (26) pidasid omavahel umbes kümneminutiste vahedega ärevaid telefonikõnesid.

Ent nendel vestlustel oli kolmaski vaikiv osapool. Politsei, kes oli saanud kohtult loa Levinsi telefonikõnede pealkuulamiseks. Uurijad kuulasid pealt kahe mehe põhjalikke kirjeldusi toimuva varguse kohta. Levins kruvis autolt juppe küljest, Smirnov julgestas teda. See kõik ei jätnud meestele võimalust toimunut hiljem eitada.

Levinsi eelnev tuvastamine oli keeruline, sest ta kasutas erinevaid kõnekaarte ja politseil puudus tema kohta Eestis eelnev info. Nädalaid kestnud analüüs viis aga järeldusele, et just automehaaniku taustaga töötu Levins on see, kes septembrist alates kimbutas pealinna BMW omanikke. Tegutseti usinalt. Öö enne saatuslikke kõnesid, 23. novembril käidi näiteks hooga üle kolmest BMWst.

Saatuslikul ööl pusis Levins vaid ühe BMW kallal. Ta kruvis küljest selle esituled. Kui töö tehtud, sõitsid Levins, tema naine Sofija Levina (24) ja Smirnov otsejoones taksoga bussijaama. Levina pidi jõudma hommikul kell pool seitse Riiga väljuva esimese bussi peale. Selleks, et varastatud kaup seal kohalikule ettevõtjale Deniss Kostenkole (37) üle anda. Nii oli see kestnud juba kuid.

Sedakorda jõuk bussijaama ei jõudnud – nad võeti kinni otse taksos. Esialgu puiklesid asjaosalised ülekuulamisel küll vastu, kuid kogutud tõendid pani neid meelt muutma. Läti abielupaar tunnistas ükshaaval üles, kuidas ja mida nad viimase kolme kuuga Tallinnas korda saatsid.

Edasi ootas järg Lätis tegutsenud varuosade kokkuostjat. Mida läbiotsimisel lätlase juurest kätte saadi ja millised karistused kohus asjaosalistele mõistis, loe edasi Postimees Plussist või värskest paberlehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles