Valesti pargitud autod ei lase bussidel ranna lähedal liigelda

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoparkla Pikakari rannas. Buss nr. 59  kasutab ümber pööramiseks väikse parkla sissesõiduala.
Autoparkla Pikakari rannas. Buss nr. 59 kasutab ümber pööramiseks väikse parkla sissesõiduala. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tallinncity poole pöördus nördinud lugeja, kes teatas, et jäi nädalavahetusel Paljassaare teel maha bussist nr. 59, kuna Pikakari rannaliste valesti pargitud autod ei lubanud bussil ümber pöörata. Selgub, et suvitajatest parkimispätid teevad munitsipaalpolitseile ja ühistranspordile igal suvel muret.

Munitsipaalpolitsei ameti patrulliosakonna juhataja Roland Siku sõnul on rannas valesti parkimise näol tegemist iganädalase suvise murega, mis hoo reedel sisse saab. «Pikakari rannas tekitavad probleeme just Paljassaare tee 42 juurde pargitud sõidukid,» tõdes Sikk. Parkimisreeglite eirajaid, ka neid, kes randa minnes otsustavad haljasalale parkida, mupo trahvib.

Tallinna Linnatranspordi AS avalike suhete juht Sirje Roht rääkis, et kuigi nemad enam liini nr 59 ei teeninda ja liin läks eelmisel aastal MRP Linna Liinide kätte, on ta probleemse piirkonna asjadega kursis. «Varasematel aastatel, kui seda liini teenindasid TAKi bussid, tekitasid autodega suvitajad seal ilusate rannailmadega pidevalt probleeme – sõiduautod pargiti ujuma minnes tänavale ja nad ummistasid tee, bussid ei pääsenud läbi ning jäid sinna lõksu,» rääkis ta.

Möödunud nädalal käis koos mupo ja politsei esindajatega parkimisolukorraga randades tutvumas Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi. «Probleem on selles, et pargitakse valesti, jäetakse auto, kuhu juhtub. Valesti parkijaid tuleks korrale kutsuda – parkimiseks maad juurde võtta kuskilt pole, tuleb tugevdada järelevalvet,» kõlas tema seisukoht.

Tammemägi sõnul pole uusi parkimiskohti näiteks Pikakari kanti võimalik luua juba seetõttu, et liiklust piirab lähedalasuv linnukaitseala. «Stroomi rannas on ka tasuline parkla, päevapletiga kusagil paar eurot, ka neid võimalusi võiks kasutada,» andis ta suvitajatele nõu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles