Piirivalvurite abita jäänud kaatrist jäid järele vaid tükid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval sikutasid töömehed Viimsis Miiduranna sadamas merest välja eelmisel päeval sealsamas muulikividel purunenud kaatri jäänuseid. Järele polnud paadist jäänud praktiliselt ühtegi tervet eset, isegi WC-pott oli kildudeks purunenud.

Kuna lainetus peksis pühapäeval piirivalvurite poolt hüljatud ja koos kolmeliikmelise meeskonnaga kividele triivinud paadi katki juba tolle päeva õhtuks, ei saadud seda sealt pühapäeval enam kätte.

Meri nüpeldas ööseks lainete meelevalda jäetud aluse hommikuks täiesti pehmeks ning seetõttu ei jäänud ka paadi koristajatel üle muud, kui kaater risti pooleks lõigata ja tükid kraanaga välja tõsta. Paadi omanik tasus tõstetöö eest, paadi osad said aga töö eest omale appi tulnud mehed, peamiselt paadihuvilised remondiga tegelevatest paadifirmadest.

Mehed arvasid, et ehk saab midagi teha mootoriga, vähemalt varuosadekski kasutada. Viimaks saigi paadist kaks koormat - üks suurem paadi pealmisest osast mahtus veoauto kasti, teine, paadipõhja ahtriosa koos mootoriga, pandi aga sõiduauto järelkärule.

Lisaks sellele mahtus laevakraami veel teistessegi autodesse, sukeldujad tõid aga osa asju välja ka vee alt, näiteks ühe paadisõitja mobiiltelefoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles