Politsei pidas kinni 18 bordelliäris kahtlustatavat taksojuhti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse uurijad on viimastel päevadel kinni pidanud 18 taksojuhti, keda kahtlustatakse peamiselt kupeldamisega tegelenud kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Taksojuhtide kinnipidamine on osa tänavu veebruaris alustatud kriminaalmenetlusest, mille käigus sulges politsei juuni algul Tallinnas Pirital asuvas eramajas tegutsenud bordelli.

Bordellis peeti kinni neli inimest, keda kahtlustatakse kupeldamises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises. «Seni uurimisel kogutud andmete põhjal on neid nelja isikut alust seostada bordelliäri juhtimisega. Prokuratuuri taotlusel võttis kohus nad eeluurimise ajaks vahi alla,» ütles menetlust juhtiv Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling.

«Enamikku kinni peetud taksojuhtidest kahtlustatakse kuritegelikku ühendusse kuulumises, osa kupeldamises ja osa prostitutsioonile kaasaaitamises. Taksojuhid kuulatakse kahtlustatavatena üle, nende vahistamine pole uurimise seisukohalt vajalik,» lisas prokurör. Politsei on taksojuhte kinni pidanud viimaste päevade jooksul, kahtlustatavate ring võib laieneda.

«Uurimisandmeil oli taksojuhtidel bordelliga eelnev kokkulepe, et nad otsivad bordellile täiendava tasu eest piisavalt maksevõimelisi ning üldjuhul välisriikidest saabunud kliente,» ütles Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhtivuurija Ardo Ranne. «Kahtlustuse järgi oli tegu pikaajalise, organiseeritud ja tavapärasest enam konspireeritud tegevusega, milles taksojuhid täitsid keskset rolli.»

«Lisaks võib senise menetluse käigus kogutud teabe põhjal kahtlustada, et taksojuhid olid bordelli tegevusest ka suurima kuritegeliku tulu saajad, saades olulise osa prostituudile intiimteenuste osutamise eest makstud summast,» märkis Ranne.

Kahtlustatavate ring võib laieneda. Kinnipeetute hulgas on nii eri taksofirmades töötavaid taksojuhte kui ka füüsilisest isikust ettevõtjaid. Ühtegi taksofirmat või muud juriidilist isikut kuritegudes ei kahtlustata.

Kriminaalasja eeluurimist viib läbi Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kohtus süüdimõistmise korral on karistusena kuritegelikku ühendusse kuulumise eest ette nähtud kolme- kuni 12-aastane vangistus. Kupeldamise eest saab kohus mõista kas rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse ning prostitutsioonile kaasaaitamise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles